İstanbul’un Altınordu’su

  • 22.04.2022 06:32
  • Okunma: 1516 kez

Selimiye Spor Kulübü 1946 tarihinde  Üsküdar’ ın, Selimiye semtinde Pertev Aksel ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Takımın forma renkleri, İzmir’in Altınordu takımımın renklerinden esinlenerek Kırmızı- Lacivert olarak belirlenmiştir. Kuruluş amacı, futbol, basketbol, atletizm, güreş, hentbol, karate, voleybol, tenis, masa tenisi, yüzme spor dallarında faaliyette bulunmak. Üsküdar gençliğine sportif yönden hizmet etmek, gençlere sporu aşılamak, bölge ve yurtiçi sportif faaliyetlere katılmak ve tertip etmek, sporu, spor anlayışı içinde benimsetmek, faydalarını detaylarıyla gözler önüne sermek, sporculara spor ahlakını yerleştirerek, memlekete yararlı birer sporcu olarak yetişmelerini temin etmek, sporcuların ve üyelerinin yararlanabileceği sosyal tesisler ve spor tesisleri kurmak, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak.
Bu amaçlardan bir kısmını imkanlar doğrultusun da gerçekleştiren kulübümüz, futbol altyapısın daki başarılı yönetim ve hoca uyumu ile  göze batıyor.


Başkan Evren Özcan
Yönetim Kurulu: Murat Karakulakoğlu, Murat Samur, Murat Alp, Fehmi Bozkurt Erdoğan, Izzettin Oral, hoca olarak da Savaş Göçen, Mücahit Karakulakoğlu, Ünal Aksöz ün uyumlu çalışmaları ile daha şimdiden sayısız futbolcuyu üst liglerdeki takımlarımıza vererek büyük başarılara imza atmışlardır. Bu futbolculardan bazıları Güray Vural (Antalyaspor ), Önder Mustafaoğlu (F.B), Bülent Ilgıç (Ankargücü), Arda Şengül (Boluspor), Feyzullah Kıyılık (Altınordu), Amatörün babası efsane ismi rahmetli Yemen abi (Ekşioğlu) da Selimiye’nin gurur abidesi idi.


Kulübümüz uzun süre 1. Amatör kümede mücadele edip, Bal ligini hak ettiği halde imkânsızlıktan çıkamamıştır. Günümüzde adeta her yaş gurubunda da şampiyon takımlar çıkararak, müzesini kupalar ile doldurmuştur.         Antrenmanlarını ve maçlarını  Belediyeye ait Selimiye Stadı’nda yapmaktadır.
 

Selimiye Spor Kulübü'müzü tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz. Ayakta alkışlıyoruz. 
MAŞALLAH...

Anahtar Kelimeler:

Yazarın Yazıları