ÜSKÜDAR’DAN ANADOLU'YA

  • Güncelleme: 21.05.2021 23:11
  • Okunma: 1187 kez
  • Yorum: 0
ÜSKÜDAR’DAN ANADOLU'YA

Bu ay spor sayfamızın konuğu, Üsküdar’ımızın değeri Üsküdar Anadolu 1908 Spor Kulübü’müz. Anadolu’nun tüm doğallığını yeşil rengiyle Üsküdar'ın parıltısını, saflığını, ihtişamını da beyaz rengiyle formasında temsil etmektedir.


    1908 yılında Burhan Felek ve arkadaşları tarafından Üsküdar İhsaniye de dernek olarak  kurularak tescil edilmiştir. Kurtuluş savaşı yıllarında Kuva-yi Milliye ruhuyla Üsküdar’dan Anadolu’ya yardım gitmesine destek olmuşlardır. Kulübümüz uzun yıllar birçok spor dalıyla faaliyet gösterse de günümüzde futbol ve hentbol branşlarıyla varlığını sürdürmektedir. Sayısız futbolcuyu Türk sporuna kazandıran kulübümüz uzun yıllar Şemsi Paşa’daki 3 katlı binada  80 yıllarda elinden çıkana kadar bulunmuş, daha sonra ki yıllarda Burhan Felek Atletizm spor kompleksi olana kadar Burhan Felek Stadyumun da hem faaliyet göstermiş hem de maçlarını oynamıştır.  Efsane Kulübümüz 80 li yıllarda benim de şahit olduğum harika bir takım ve harika bir seyirci topluluğuna sahipti. Hatıramda iz bırakan yanı ise Üsküdar'ımızın esnafının ve halkının takımına sahip çıkması, inanması ve desteklemesiydi. Dükkanların vitrinlerinde dolmuşlar da minibüslerin arka camlarında takımlarının boy, boy posterlerine yer verilir, Üsküdar Meydanı çarşısı bayraklarla afişlerle donatılırdı, berber, kasap, balıkçı, kahvehaneler de esnaf takımlarını konuşurdu. Takımın otobüsüyle maça gelmesi bir güzellik, taraftarların Üsküdar’dan yeşil beyaz bayraklarla Üsküdar Anadolu sloganlarıyla topluca yürüyerek yaşlısı genci kadını erkeği çocuğuyla Burhan Felek tribünlerine gelmesi bir başka güzellikti.


    Asırlık kulübümüz  1. 2. 3. Liglerde inişli çıkışlı uzun yılların ardından ekonomik ve yönetimsel sorunlarla birlikte ne yazık ki amatör liglere kadar düşmüştür. Son yıllarda toparlanmaya çalışılsa da kulübümüz günümüzde süper amatör ligde mücadele etmektedir. Maçlarını Selimiye stadyumunda yapmaktadır.
    Geçtiğimiz günlerde 57 olağan kongresini gerçekleştiren kulübümüzün başkanlığına Abdülkadir Birinci  tek liste ve oyların tamamıyla seçilmiştir. Üsküdar Belediyesi’nin de tesis sözü ve destekleriyle özlenen yerlere geleceğiz diyen başkanımız birde kadın futbol takımını kurma sözü vermiştir. Güzide kulübümüzün tekrar şaşalı günlerine geri dönmesini dört gözle bekliyoruz.

     Eskiden Üsküdar kulüpleri arasında tatlı bir rekabet olmasına rağmen taraftarlar yeri geldiğinde bir başka Üsküdar takımını da desteklemeye arkadaş gurubuyla keyifle giderdi.
    Gelelim Üsküdar Anadolu’nun şöhretli Şahsiyetlerine; ismet Berberoğlu, Yaşar Elmas, Rıdvan Kılıç, Turgut, Nevruz, Ersin, Barbaros, Atilla, Hüsnü gibi sayısız futbolcuları sayabiliriz.

Akın KASAP

Anahtar Kelimeler: