Burhan Felek Spor Kompleksi

  • Güncelleme: 22.04.2022 06:34
  • Okunma: 1965 kez
  • Yorum: 0
Burhan Felek Spor Kompleksi

Üsküdar’ımızın spor tesislerini tanımaya devam edelim. Sıradaki tesisimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, 1995 yılında yapılan daha sonra 2013 yılında yenilenerek 2020 yılında tekrar açılan Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi.

     Burhan Felek Atletizm Sahası, Burhan Felek Yüzme Havuzu, Burhan Felek Vestel Voleybol salonu, olmak üzere 3 tesisten oluşan kompleksi Üsküdar’lıların hizmetindedir. Tesiste Uluslararası Atletizm Federasyonu standartlarında doğal çim saha ve 8 kulvarlı atletizm pisti bulunmaktadır. Tesiste ayrıca fitness, döğüş sporları gibi birçok etkinliğin yapılabileceği kapalı spor salonları bulunmaktadır. Burhan Felek Voleybol Salonu 5500 kişi kapasitelidir. İstanbul'da tek uluslararası voleybol salonudur. Aynı zamanda 2011-2012 Şampiyonlar Ligi finali ne de ev sahipliği yapmıştır.

     Voleybol Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Galatasaray Kadın Voleybol takımı, Türk Hava Yolları Yeşilyurt ve Efeler Ligi ekiplerinden Fenerbahçe, Galatasaray takımlarımız da bu Salonu kullanmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler: