Çengelköyspor

  • Güncelleme: 27.02.2021 01:16
  • Okunma: 1791 kez
  • Yorum: 0
Çengelköyspor

Selam dostlar, şükür kavuşturana...
Ne demiştik bu sayfada hepimiz yazacağız. İlk yazımızın konuğu Çengelköyspor oldu. Neden mi? Çünkü bu takım profosyonel 3.ligde bulunan Üsküdarımızın tek futbol takımı da ondan.

Sarı lacivert renkleriyle 1980 yılında rahmetli Başkan Hasan Özaydın ve arkadaşlarının Çengelköy Talimhanespor adıyla kurduğu takımımızın yeri o zamanlar Çengelköy Polis Karakolu’nun sokağında bulunan bir binanın üst katında mütevazi bir daire idi. Daha sonraki yıllarda renkleri yeşil beyaz, ismi de Çengelköyspor olarak değişti. Günümüzde Atlas Maden şirketinin sponsorluğunda devam eden kulübümüzün adı Atlas Maden Çengelköyspor olmuştur. Başkanı, yönetimi, oyuncuları ve taraftarıyla hakettiği yerde olan yeşil beyazlı takımımıza canı gönülden başarılar diliyor, desteklerimizi eksik etmiyoruz. İnşaallah 3. Ligde misafir değil kalıcı olurlar. 26 yıl aradan sonra tekrar 3 lige merhaba diyen kulübüzün 9 yıldır  maddi yükünü adeta tek başına üstlenen, maddi-manevi fedakarlıktan kaçınmayan başkanımız iş adamı İsmet Özay'a Çengelköy'lüler adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Kulübümüzün Kuleli Mahallesi'nde  mütevazi bir tesisi ve halı sahadan biraz büyük bir futbol sahası bulunmaktadır. Alt yapıya önem veren kulübümüzün bu tesislerde sayısız futbolcuyu Türk futboluna kazandırdığını gururla söyleyebiliriz. Bu yıl bir çok kulübün hayalini kurduğu resimdeki otobüse

kulübümüzün sahip olması hepimizi çok sevindirmiştir. A takımı çalışmalarını mecburiyetten Çavuşbaşıspor tesislerinde devam ettirse de maç öncesi moral yemekleri Çengelköy esnafı tarafından ikram ediliyor.

Çengelköyspor
2018 yılında Ziraat Türkiye Kupasında 4. tura kadar yükselme başarısı göstermiş malesef Göztepe’ye yenilerek turnuvaya veda etti. 90’lı yıllarda 2. Ligin eşiğinden döndüğü Beykozspor maçını Şenlikköy stadı tribünlerinde bizatihi izledim. Çengelköyspor adına çok üzücü bir gün olsa da bir o kadarda heyecanlı bir karşılaşmaydı. Neyse şimdi 3. Ligde olmanın keyfini süren başkanımız  İsmet Özay’ın neler söylediğini paylaşalım.
“26 yıl sonra geri döndüğümüz Profesyonel liglerde öncelikli hedefimiz ilk yılımızda ligde kalıcı olabilmektir. Oldukça başarılı başlamış olduğumuz sezonda iç saha maçalarımızın tamamını Beylerbeyi stadının tadilat da olması sebebi ile deplasmanda oynamamız ve sakatlıkların peşpeşe gelmesi sıralamadaki yerimizin alt sıralarda kalmasına neden oldu. İnşallah bu sezonu orta sıralarda tamamlayarak önümüzdeki yıllarda hedefimiz şampiyonluklarla birlikte tesisleşmek ve Çengelköyspor'a kalıcı şeyler bırakabilmektir.”
-İnşaallah başkanım sizlere güveniyoruz.
Gelelim hatıralara, mazideki Çengelköy'e...
Yaz aylarında herkesin eğlencesi eski toprak saha  turnuvaları. Bütün yöneticilerin teşrif ettiği, futbolcuların ve binlerce taraftarın katıldığı, kurban kesilerek yapılan açılış törenleri (3 n.resim) hafızalardan silinmeyen sezon sonu muhteşem şampiyonluk kutlamaları (4.n.resim)
Sezon başı maddi destek olması amacıyla düzenlenen moral ve eğlence  geceleri(5.resim)
Efsane kadro
Çengelköyspor'umuzun iz bırakanlarına gelince; Kurucu Başkan Hasan Özaydın,  hocaların hocası Puşkaş Ergün Öztuna, muhtar İsmail, Deve Erdoğan, Sefer hoca, Kaptan Emin, kaleci Yüksel, İmparator Aydın, Boğaz’ın Maradonası Cemal, Fenerli Necdet, Mikro Hüseyin, Ekrem abi, Remzi hoca, Kürt Yılmaz, muhtar Şenol, Viktor, Monitör, Kulelili  Sedat , Veysel abi, Remzi abi, Kamer hoca, Soykan, Sayim abi, Samim abi, Nezir abi, koçal Arif, Karateci Yaşar hiç unutulur mu?
    
Çengelköy’ün girişindeki günümüzde otopark olan toprak sahada ellerine aldıkları el radyolarıyla, yüzlerce Üsküdarlının zevkle izledikleri unutulmaz maçlar ve harika takımlardan Havuzbaşı, Ataspor, Kuleli, Güzeltepe 11yıldız, Köyümspor, Soykanspor, Defterdaroğlu...

 

Anahtar Kelimeler: