Amatör Kümeden Fenerbahçe'ye Giden Genç

  • Güncelleme: 22.09.2021 23:18
  • Okunma: 1423 kez
  • Yorum: 0
Amatör Kümeden Fenerbahçe'ye Giden Genç

Evet yanlış okumadınız, aynen öyle. 80 li yıllarda Çengelköy Talimhanespor formasıyla,  amatör kümede futbol oynarken azim, çalışma, hırs, disiplin ve teknik kabiliyetleri  ile Fenerbahçe’ye transfer olan, Necdet Zengin’in hikayesini, futbolcu olma hayalleri kuran gençlerimize örnek olsun diye sizlerle paylaşmak istedim.
     Çengelköy Köyümspor formasıyla toprak sahalarda başlayan futbolculuk hikâyesi, Çengelköy Talimhanespor da lisansla tescillenerek devam etti. Genç yaşta jünyör, genç ve A takımla  şampiyonluklar yaşadı. Futbolu çok sevdiği belliydi, adeta futbol sahasında yatıyor, kalkıyordu, kendisine hedef koymuştu, futboldan hayatını kazanacaktı. Zaten dışardan da gözlemlenen oydu. Mutlaka iyi bir takıma gideceği düşünülüyordu, lakin koskoca Fenerbahçe’ye de  gidebileceği de hayal olurdu. Ama o hayal gerçekleşmiş ve Necdet bir anda kendini sarı lacivert formanın içinde buluvermişti. Tabii ki bu hayal kolay gerçekleşmedi ben şahidim. Bir yaz gecesi Havuz başı caddesinde yürürken bir baktım, sahada birisi çalışıyor, merak ettim yaklaştım bizim Neco’ymuş meğer. Kan ter içinde mekik, şınav çekiyor hem de antrenmanından sonra hayırdır dedim...  O da benim çok çalışmam,  eksiklerimi kapatmam lazım, ben hayatımı toptan kazanacağım, onun için de çok çalışmam lazım dedi. Ve öyle de yaptı. Allah da bu çalışmasının karşılığını ona verdi. Artık FB yılları başladı.

     Zorda olsa, çok çalışarak,  önce paf takımında tutundu, ardından da çalışan kazanır misali  bir BJK maçıyla Fenerbahçe A takımıyla o zaman ki 1. Ligde sahneye çıktı. Beşiktaş’ın efsane sarı fırtınası Metin’i adeta sahada kilitlerken, ertesi gün gazetelerin bütün spor sayfalarında övgülerle yerini aldı. Yürü ya kulum demişti yaradan, oda yürüdü ve koştukça, koştu. Güzel bir sezonun sonunda, Gençlerbirliğine transfer oldu. Sonra ki yıllarda Erzurumspor, Vanspor, Kuşadasıspor gibi takımlarda oynadı. Futboldan Ekmeğini kazandı. Ve tekrar Çengelköyspor’da 3 ligde oynayarak hem kariyerini noktaladı, hem de Çengelköy’e olan vefa borcunu ödedi.
    Futbolcu olma hayali olan gençlerimize, örnek olsun bu başarı hikâyesi...

    Ömrüne bereket, mutluluklar Necdet Zengin.

Anahtar Kelimeler: