Üsküdar Trabzonlular Derneği - (ÜSTDER)

  • Güncelleme: 02.02.2021 17:18
  • Okunma: 2631 kez
  • Yorum: 0
2019 Mart ayında kurulan Üsküdar Trabzonlular Derneği, kuruluşundan bu yana örnek faaliyetler yürütüyor.
Üsküdar Trabzonlular Derneği - (ÜSTDER)

2019 Mart ayında kurulan Üsküdar Trabzonlular Derneği, kuruluşundan bu yana örnek faaliyetler yürütüyor. Kurucu Başkan Bahattin Karadağ, yönetimi ile hemşehri dernekçiliğinin ötesinde; din, ırk, memleket ayırt etmeksizin ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Sağlık soruları yaşayan birçok hastanın tedavilerinde ve sağlığına kavuşması noktasında gayret gösteren dernek, pandemi sürecinden dolayı faaliyetlerini kısıtlama kurallarına uyarak yürütüyor.

Üsküdar Trabzonlular Derneği, zorda kalan ihtiyaç sahipleri için imkanlarını seferber ediyor...

Dernek aynı zamanda ÜSTDER CAFE olarak da hizmet veriyor. Bu kapsamda hem öğrenciler derneğin imkanlarından ücretsiz faydalanabiliyor; hem de mekan, düğün-nişan vb. organizasyon talebi olanların hizmetine sunuluyor.

Kadın Kurulu üyeleri de, derneğe ayrı bir hareket ve dinamizm katıyor...

Derneğin kadın kurulunu oluşturan İlknur Bilgin, Asuman Sula Durmuşoğlu, Ayten Çalış Kurtçu ve Hacer Haniç önderliğinde pandemi süresince devam ettirilen ‘KULLANMIYORSAN ATMA PAYLAŞ’ kampanyası ile kıyafet, ev eşyası, çocuklar için oyuncaklar; dernek binasında toplanıp dezenfekte ediliyor ve paketlendikten sonra da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

ÜSTDER yönetimi; insanlara hizmet etmenin dernekçiliğin asıl görevi olduğunu, tamamen öz kaynakları ile dernek faaliyetlerini yürüttüklerini dile getiriyor. Trabzonspor kardeşliğini önemsediklerini; siyasi, ideolojik çatışmaların bu kardeşliğin önüne geçmesine müsaade etmeyecekleri belirtiyor. 

Pandemiden dolayı mağdur olan esnafın imkanlar doğrultusunda yanında olacaklarını, önümüzdeki ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımının yapılacağı ifade ediliyor. Üsküdar Trabzonlular Derneği; avukat, doktor, bürokrat, mimar, mali müşavir, eğitimci, yazar, gazeteci gibi birçok meslek alanında görev yapan değerli iş insanlarını bünyesinde barındırıyor ve her yönetici kendi alanında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.

Üsküdar Trabzonlular Derneği (ÜSTDER), dernekçilik adına yapılması gerekeni en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyor. Örnek teşkil eden çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz...