ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN HALKLA İLİŞKİLER VE SOSYAL BELEDİYECİLİK SEFERBERLİĞİ

  • Güncelleme: 22.09.2021 22:29
  • Okunma: 935 kez
  • Yorum: 0
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’da bulunan Sivil Toplum Kuruşları’nın temsilcileriyle Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde biraraya geldi.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN HALKLA İLİŞKİLER VE SOSYAL BELEDİYECİLİK SEFERBERLİĞİ

Toplantıda söz alan dernek başkanları konuşmalarını gerçekleştirdi.  (KASTER) Kastamonu Dayanışma Derneği Başkanı Remzi Şen, Üsküdar Belediyesi’ne Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde göstermiş olduğu duyarlılık ve yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, COVID-19 salgınına dikkat çekerek, STK’ları vatandaşları bilinçlendirme ve aşı yaptırma noktasında desteğe çağırdı.

Türkmen, ‘’Üsküdar Türkiye’nin en gözde ilçesi. Bu şehre hizmet etmek için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Camiler, okullar, yaşam ve eğitim merkezleri, spor salonlarını, parkları modern bir şekilde hizmete açtık, açıyoruz. Üsküdar’da iki okulumuz  haricinde tüm okullarımızda tekli eğitime geçtik. İnşaallah iki okulumuz da yakın zamanda tekli eğitime hazır hale gelecek. Böylece İstanbul’da tüm olullarıyla tekli eğitime geçen ilk ilçe biz olacağız’’ dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, toplantıda önemli hususlara değineceğinin altını çizerek şunları söyledi. ‘’Hem sizlerle buluşabilmek, hem de pandemi nedeniyle biraraya gelemediğimiz için hasret gidermek istedim. Bize göre en önemli husus fen işleri belediyeciliği değil halkla ilişkiler belediyeciliği ve sosyal beldiyeciliktir. Ve bunun bir numaralı muhatabı sizlersiniz. Son yıllarda halkla ilişkiler konusunda vatandaşlarla olan diyaloğumuzu aksattığımızı düşünüyorum. STK’larımız olmazsa olmazımızdır. Vatandaşla olan diyaloğumuzda hep yanımızda oldunuz. Bundan sonraki süreçte sizlerle en önemli yolculuğumuz halkla ilişkiler, sosyal hizmetler belediyeciliği olacak. Nerede bir ihtiyaç sahibi, zorda kalan vatandaşımız varsa yanında olmak durumundayız. Ramazan ayında yaptığım ziyaretlerde çok acı taplolar ile karşılaştım. Çok üzüldüm. Üsküdar’ımıza yakışan bir taplo olmadığını gördüm. Bunlardan benim neden haberim yok, neden bu vatandaşlarımıza ulaşamadık dedim. Bundan sonra sosyal belediyecilik konusunda daha yoğun, daha özenli çalışmalar yapmaya karar verdik. Sizlerden bu anlamda destek istiyoruz. Toplumun öncüleri olarak etrafınızda, çevrenizde, üyeleriniz arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sizin aracılığınızla ulaşalım istiyorum. Üsküdar’ımızda açta açıkta kimse kalmasın. Her biriniz tecrübeli yöneticilersiniz. Mahalleyi, komşularınızı tanıyorsunuz. Belediyemizin çok şükür imkanı var. İstanbul’da en çok bütçesi olan belediyelerden biriyiz. Geri dönüşüm ile çöpün dönüştürülmesinden aylık bir milyon gelir elde ediyoruz. Geri dönüşümden gelen paraları sosyal belediyecilikte kullanıyoruz. Engelliye, hastaya, yaşlıya, tezavandaşlı bireylere, ailelere yardımcı oluyoruz. İmkanı olmayan öğrencilerimize burs veriyoruz. Salı ve Cuma günleri çöpleri dönüştürme kampanyamıza destek vererek hayra vesile olun. İstanbul’un en modern aş evini Üsküdar’da yaptık. Her gün ihtiyaç sahiplerine üç kap yemek getiriyoruz. Üsmek kurslarımızı açtık. Hanımlarımızı kızlarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Yine sebze meyve pazarı projemiz var. Üniversite öğrencilerimize destek verdiğimiz model bir proje. Burhaniye’de afet yönetim merkezini açtık. Sizleri gönüllü olmaya davet ediyoruz. Orada eğitimler vereceğiz. Eğitim seferbeliğini ilk siz derneklerimizden başlayacağız. Deprem bölgesindeyiz her an, her şeye hazır olmalıyız. Tüm bunların yanında bizi en çok yoran konu kentsel dönüşüm. İnanın mesaimizin yüzde seksenini kentsel dönüşüm meselesine harcıyoruz. Ne yazık ki çözmekte zorlandığımız konular ile karşılaşıyoruz. Vatandaşı memnun edemiyoruz. İmar plan  sorununu çözdük. Bu anlamda her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Zoru başarmaya çalışıyoruz. Deprem riskine karşı alınacak önlemler belli. Sizlerden bir çok şeyden olduğu gibi bu anlamda da destek istiyoruz.’’

Başkan Hilmi Türkmen, Valide Sultan Gemisi’yle, Ekim ayı ortalarında Üsküdar’da bulunan tüm STK temsilcileriyle Yassıada ziyareti gerçekleştireceklerini belirtti. Toplantı soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler: