TRABZON’UN EVLADI ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN ADI ÜSKÜDAR’DA YAŞATILACAK

  • Güncelleme: 25.06.2021 21:46
  • Okunma: 1633 kez
  • Yorum: 0
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül'ün adı Üsküdar'da projesi tamamlanan çocuk parkına verildi.
TRABZON’UN EVLADI ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN ADI ÜSKÜDAR’DA YAŞATILACAK

Üsküdar Belediyesi, 15 yaşındayken Trabzon'da PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül'ü unutmadı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yeni yapılarak açılışı yapılan parka Şehit Eren Bülbül'ün adını verdi. Şehit Eren Bülbül adını taşıyan park, Eren Bülbül'ün Annesinin ve ailesinin de katılımıyla İstanbulluların hizmetine sunuldu.


Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra, şehit Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül ve ailesi, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Üsküdar Trabzonlular Derneği Başkanı Bahattin Karadağ katıldı.
Törene katılan ve parkın girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, şehit oğlunun isminin Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti, ‘’Yavrumun isminin unutulmaması çok güzel bir duygu. Bu kadar insan benim oğlumu sevgiyle anıyor, Allah hepsinden razı olsun’’ şeklinde dile getirdi.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, diğer tüm şehitlerin olduğu gibi Eren Bülbül isminin de asla unutulmayacağına belirterek, ‘’Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bir park yaptık, bu bölgedeki çocuklarımızın oynayabileceği güzel bir alan oldu’’Açılışa şehidin annesi ve yakınlarının teşrif etmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Türkmen, ‘’Onlara çok teşekkür ediyorum. Eren'imizi de rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Eren'imizin adı burada kıyamete kadar yaşayacaktır, parkımız İstanbulumuza, Üsküdarımıza hayırlı, uğurlu olsun’’ dedi.
Açılış için Trabzon'dan gelen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da, ‘’İyi ki varsın Eren’’ demek için burada olduklarını söyleyerek, ‘’Erenimizin ismi burada hem çocuklara, gelecek nesillere örnek olacağı için hem de ebediyen yaşayacağı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Üsküdar Trabzon Derneği Başkanı Bahattin Karadağ Trabzon’un evladı şehit Eren Bülbül’ün annesine dernek adına Kız Kulesi resmedilmiş yağlı boya bir tablo hediye etti. Karadağ, Şehit Eren Bülbül’ün isminin Üsküdar’da yaşatılmasının çok memnun edici olduğunu söyledi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan parkta çok sayıda vatandaş bir araya gelirken, parkın çevresindeki apartmanlara Türk bayrağı ve ‘’İyi ki varsın Eren’’ yazılı pankartlar asıldı.
Kurdele kesimi sonrası ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Şehit Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'e günün anısına, üzerinde Şehit Eren Bülbül'ün adının yazılı olduğu hat hediye etti.

Anahtar Kelimeler: Eren Bülbül, Hilmi Türkmen