İstanbul’da Ekmek Kavgası Bitti, Dayanışma Zamanı!

  • Güncelleme: 21.01.2021 15:12
  • Okunma: 831 kez
  • Yorum: 0
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İstanbulluları memnun eden Halk Ekmek dayanışması uygulaması.
İstanbul’da Ekmek Kavgası Bitti, Dayanışma Zamanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İstanbulluları memnun eden Halk Ekmek dayanışması uygulaması. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde başlattığı “Askıda Fatura” hizmetinden sonra Halk Ekmek dayanışması uygulamasına başladı. Vatandaşların  takdirini alan dayanışma uygulamasının samimi bir hizmet olduğu konuşuluyor. 
Hayırsever İstanbullular devreye girdi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uygulamayı sosyal medya hesabından duyurarak, ”Askıda Fatura’dan sonra Halk Ekmek dayanışmasının da büyüyor olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Hayırsever vatandaşlarımız ALO 153 ile iletişime geçip, şu ana kadar 60 bin ekmek alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını talep etti. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Yine alan el veren eli görmeyecek, dayanışma büyüyecek…” ifadelerini kulandı.
40 Mobil Büfe göreve başladı 

Aralık ayında başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)  Halk Ekmek büfelerinin sayısını arttırma girişimi itirazların ardından belirli şartlar getirilerek onaylandı. 
AK Parti Grubunun, işletme hakkının yalnızca şehit yakınları, gazi ve yüzde 40 ve üzeri engellilere verilmesi kayıt ve şartı önerisiyle tartışmaya dönüşen  yeni Halk Ekmek büfelerinin açılması meclis oturumlarında karara bağlanamamış, CHP grubunun çözüm arayışları kapsamında 40 Mobil Büfe uygulaması hayata geçirildi. 

İBB, ilk etapta en çok gereksinim duyulan 26 ilçede 40 Mobil büfeyi 11.00-18.00 saatleri arasında hizmete başlattı. 

142 yeni Halk Ekmek büfesi açılacak
AK parti grubunun oylarıyla Hukuk Komisyonu'na sevk edilen 142 yeni Halk Ekmek büfesinin açılması teklifi, İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son bileşiminde gündeme alındı.
Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar oylama öncesinde “üçüncü derece şehit yakını” ibaresi “eşi ve ikinci derece yakını” olarak değiştirdi, büfe açılırken ilçe belediyesinden görüş alınması şartını ekledi.

Yaşanan tartışmaların ardından 142 yeni Halk Ekmek büfesinin açılması oybirliği ile kabul edildi. 
Şehit yakınları, gaziler, yüzde 40 ve üzeri raporu olan engelliler, dul ve yetimler 
Karara göre yeni büfeler; şehit yakınlarına (eşi ve ikinci derece yakını), gazilere, yüzde 40 ve üzeri raporu olan engellilere, dul ve yetimlere verilecek. Bu kişiler dışındaki kişilere devir yasağı konulması kaydıyla 142 adet yeni Halk Ekmek büfesi koyma yetkisinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş'ye verilmesi uygun bulundu. Büfeler konulurken ilçe belediyelerine de sorulacak. Halk Ekmek, Hamidiye A.Ş ve Belbim A.Ş tarafından üretilen ürünler dışında ürün satışı yapılmaması ve talep eden tüm bakkallara Halk Ekmek satışı yetkisi verilmesi konusunda uzlaşıldı.