AK Parti Üsküdar kongreye hazırlanıyor

  • Güncelleme: 21.01.2021 13:22
  • Okunma: 1271 kez
  • Yorum: 0
AK Parti Üsküdar kongreye hazırlanıyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’un ilçelerinde gerçekleştirilecek kongrelerin başkan adaylarının genel merkez ile yapılan istişareler neticesinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla belirlendiğini duyurdu.
İlçe başkanlıklarının 7. olağan kongrelerinin yapılacağını ifade eden Şenocak, Üsküdar’da Erdem Demir’in başkan adayı olarak belirlendiğini açıkladı.
Siyasete 2002 yılında AK Parti'de başlayan Erdem Demir 1984 İstanbul doğumlu. Aslen Rizelidir. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve liderlik Okulu programını bitirmiştir.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana teşkilatlarda bir çok görevler almış, tabandan yetişmiş bir siyasetçidir. Sırasıyla; Altunizade Ana Kademe Mahalle Başkanlığı, Gençlik Kolları yönetim ve yürütme kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler almıştır. Halen 15 Temmuz Derneği Denetleme Kurulu Üyesidir. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gibi hukukçu olan Erdem Demir, Adem Kaan Pehlivan yönetiminde seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini sürdürürken, alınan kararla Üsküdar İlçe Başkanlığı’na İlçe Başkanı olarak atandı.
Kulislerde dörtten fazla adayın ismi konuşulurken, Erdem Demir ile yola devam denildi. Demir, kongre öncesi AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev alan ilçe başkanlarını ve kanaat önderlerini ziyaret ederek çalışmalarına start verdi. Yönetiminde hangi isimlerin yer alacağı merak konusu. Aynı zamanda İlçe Başkanı Adem Kağan Pehlivan’ın yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev alan Erdem Demir, kırgınlıklara mahal vermeden herkes ile dirsek teması halinde görevini sürdürmeye kararlı görünüyor.
Üsküdar, AK Parti için İstanbul'un en önemli seçim bölgesi konumunda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve muhalefet parti liderlerinin aralarında bulunduğu bir çok bakan ve vekilin ikamet ettiği ilçe olması hasebiyle siyasi partilerin ilçe başkanları bir o kadar daha ağır sorumluluğu üstlenmiş oluyor. Bu noktada AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürütecek Erdem Demir’i yoğun ve meşakkatli bir süreç bekliyor.