YARIM ASIRLIK ÇINARIMIZ, ÇINARSPOR

  • Güncelleme: 25.06.2021 23:04
  • Okunma: 1309 kez
  • Yorum: 0
YARIM ASIRLIK ÇINARIMIZ, ÇINARSPOR

Üsküdar’ımızın tarihi kulüplerinden biri de 1948 yılında Üsküdar da M. Kölüksüz, Muzaffer Kandemir’i, Zeki Doysan tarafından kurulan ÜSKÜDAR ÇINARSPOR dur. İsmini Üsküdar Bülbülderesin deki asırlık çınar ağaçlarından alan Çınarspor kulübümüz sonbaharda kurulduğu için renklerini bölgede bulunan çınar ağaçlarının yeşilli sarılı düşen yapraklarından almıştır.
     Dr Niyazi Yurtseven’in belediye başkanlığı yıllarında yaptığı  katkıları ile düşe kalka ayakta kalmayı başaran Çınarsporumuz, son yıllarda çok istese de, bir türlü  istenilen başarıya ulaşamamıştır. Benim de futbol  oynadığım 80 li yıllar da dişli, hırslı ve mücadeleci bir takım görünüşündeki kulübümüz, daha sonraki yıllardan,  günümüze kadar üst düzey başarılar yerine,  semtinin çocuklarına kucak açmış onlarla mücadele eden, mütevazı bir takım olmuştur. Çınarsporumuz bütün yokluklara, sahipsizliklere rağmen semtin insanlarının ve taraftarlarının kulübüne destek olmalarından dolayıdır ki amatör kümelerden, Türk futboluna sayısız sporcular yetiştirmeye devam etmektedir.   Bu kulübümüzün yetiştirdiği futbolcular arasında bir döneme imza atan panter kaleci Varol Ürkmez, Galatasaraylı kaleci Bülent, Feriköylü Rıdvan,  teknik direktörlük yapan Tekin Yolaç’ı sayabiliriz.


     Çınarspor’umuz  semtinde bulunan Asarbaba türbesinin maneviyatının verdiği güç ile daha çok uzun yıllar Üsküdarlı çocuklara gençlere kucak açmaya, onlara spor yapma fırsatı sunmaya devam edecektir. Yarım asırlık Çınarspor kulübümüz de maalesef Üsküdar’ın birçok kulübü gibi tesis ve stadyum sorununu çözememiş, taşımalı eğitim gibi taşımalı antrenman sistemiyle faaliyetlerini devam ettirmektedir.  Kulübümüz bütün bu olumsuzluklara rağmen, pes etmeyerek taraftarlarından aldığı güç ile sporcularının özverili olmalarının neticesinde varlığını ve hizmetlerini devam ettireceklerine inancımız tamdır. TEBRİKLER ÇINARSPOR CAMİASI...

Anahtar Kelimeler: Çınarspor