BİZİM ÇOCUKLARA HİÇ YAKIŞMADI...

  • Güncelleme: 25.06.2021 23:01
  • Okunma: 891 kez
  • Yorum: 0
BİZİM ÇOCUKLARA HİÇ YAKIŞMADI...

Yeniden Avrupalı olduk. A milli futbol  takımımızla Avrupa arenasına çıktık. Amma ve lakin iyi başlayamadık. Şanssızlığımız acaba ilk maçımızın ev sahibi İtalya ile olması mıydı? Hani eskiden hep derdik ya yenildik ama ezilmedik, maalesef İtalya ya hem yenilik hem de ezildik. Resmen boyumuzun ölçüsünü aldık. Uzun yıllardır bu kadar ezik futbolumuzu hiç görmemiştim. Yönetim sanırım İtalya’yı hiç takip etmemiş ve dersine de hiç çalışmamış. Hal böyle olunca buna bir de teknik, taktik, fizik kondisyon, bireysel beceri, motivasyon olarak çok çok çok kötü durumda olmamız  eklenince dua edelim 3-0 a.
Hepimiz Bu maç bir kazaydı Galler’i iyi futbol ve mücadeleyle kesin yeneriz yolumuza devam ederiz diye düşünürken, hiç de öyle olmadı. İkinci maçımızda hüsran ve hicran oldu. Galler 3. Sınıf bir futbol milli takımı ne oynadığı belli nasıl oynadığı belli kapasitesi belli de, bizim ne oynadığımız nasıl oynayacağımız belli değil. Üzücü olan 2-0 yenilgi değil, üzücü olan bu kadar üst düzey takımlarda, üst düzey futbol oynayan, sporcu gurubunun, bu kadar etkisiz, bu kadar isteksiz ve bu kadar plansız oynamasıydı. Bir ışık beklediğimiz İsviçre maçımızda da aynı görüntüyü sergilememiz hiç hoş olmadı. İnsanın keşke bu şampiyonaya hiç katılmasaymışız diyesi geliyor insanın. Her zaman söylüyoruz her ülkenin bir oyun sistemi var bizim hala oturmuş bir sistemimiz yok bu girişlere sanki olmayacak gibi. Azıcık  yenilgi kabul etmeyen, sonuna kadar mücadele eden kaliteli bir takımımız oluşuyor derken, ne oldu da bu görüntüden eser kalmadı. Saçma sapan bir futbol ve  çaresiz bir yönetim gurubu. Kim ne derse desin ben bütün sorumsuzluğu yönetimde görüyorum. Maalesef olmadı, bu bizim çocuklara hiç yakışmadı. 85 milyonun ve benim görmek istediğimiz bu değildi. İnanın bütün spor yazarlarımız, yorumcularımızın da yazmak istedikleri bu değildi.
Bütün Türkiye o oynasaydı, bu oynamasaydı, onu alsaydı, bunu almasaydı, şöyle oynasaydık, böyle oynamasaydık dese de, bizim çocuklar ne istedi, ne inandı, ne çalıştı,  ne de mücadele etti.  Hele hele taktiksel yönetim,  motivasyon ve organizasyonu hiç göremedik. Çok net olarak gözlenen ve düşünülen ise yönetimimizin çok aciz kaldığı ve kendilerine teşekkür edilip, yeni umutlara, yeni yüzlerle yelken açmanın zamanın geldiğidir.
Elemelerde Hollanda’yı Norveç’i iyi futbolla yen okyanusu geç, derede boğul olay bu. Fakat Bu Çocuklar daha çok gençler umarız gereken dersleri çıkarırlar ve önümüzde ki şampiyonalarda başarılı sonuçlarla ülkemizi sevince boğarlar.
Yediğimiz 8 gole 1 golle karşılık verebilmemiz ve 0 puanla Avrupa Şampiyonasından  yolcu edilmemizin ardından aklıma üstat Orhan Gencebay’ın çok sevilen bir şarkısı geldi.
Bir teselli ver...

Anahtar Kelimeler: