2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Rekor Madalya

  • Güncelleme: 22.09.2021 23:16
  • Okunma: 931 kez
  • Yorum: 0
2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Rekor Madalya

Tokyo Olimpiyatları yüreğimize su serpti.
Bir yanda ormanlarınızın yanması bizi yakıp kül ederken, bir yandan da Japonya da Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele eden sporcularımıza dualar ediyorduk. Tarihimizin  en başarılı olimpiyatı olmasına rağmen, Türkiye’deki orman yangınlarının gölgesinde kaldı.

     Tokyo da sporcularımız birçok ilke imza atarak, bir nebze olsun yüzümüzü güldürdüler. Bu başarı gelecekteki olimpiyatlardaki başarılarımızın müjdecisi olsun inşallah. Olimpiyatlarda bugüne kadar 5 farklı branşta madalya almayı başaran milli sporcularımız, bu kez 6 farklı branşta kürsüye çıkma başarısı gösterdiler.
     Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya ile dönerek, sayısal anlamda tarihteki en iyi derecesini elde etti. Okçulukta Mete Gazoz, boksta ise Buse Naz Sürmeneli ile altın madalya kazanan Türkiye, bu branşlarda bir ilke imza atarak olimpiyatları 35. sırada tamamladı.
     Birçok branşta iyi mücadelelerle ülkemizi temsil eden, madalya kazanan, kazanamayan,  sporcularımıza, çalıştırıcılarımıza, federasyonlarımıza, bakanlarımıza ve ülkemize spor tesisleri konusunda çağ atlatan, sporla sporcularla yakından ilgilenen, maddi manevi desteklerini esirgemeyen devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok ama çok teşekkürler ediyoruz...

Anahtar Kelimeler: