Üsküdar Trabzonlular Derneği’nin İftar Programında Birlik Mesajı

  • Güncelleme: 22.04.2022 06:11
  • Okunma: 1539 kez
  • Yorum: 0
Üsküdar Trabzonlular Derneği’nin 15 Nisan Cuma akşamı düzenlediği iftar programında Trabzonlular ve Trabzon severler bir araya geldi.
Üsküdar Trabzonlular Derneği’nin İftar Programında Birlik Mesajı

Dernek Başkanı Bahattin Karadağ’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan iftar programına siyasi partilerin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, yönetimleri, meclis üyeleri, Üsküdar Trabzonlular Derneği yönetimi ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Ayrışmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Esat Kalay, CHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Ali Selçuk Kaya, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orhan Çağlayan, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, Yeniden Refah Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Burak Özdal, MHP Üsküdar İlçe Başkanı Güngör Karali, İYİ Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu, İyi Parti Üsküdar Meclis Üyesi Onur Çukurlu katılımcılar arasındaydı.

Karadağ, konuşmasında, “farklı siyasi görüşlerden olsak bile yeri geldiğinde aynı masa etrafında bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Siyasi görüşlerde fikir ayrılığına düşmek ve fikirlerimizi savunmak için tartışmaya girmek başka, fikirlerinizi savunmak adına diğer fikirleri küçümsemek, dışlamak, yok saymak, insanlarla selamı sabahı kesmek başka. Maalesef bazen aradaki ince çizgi kayboluyor, birbirine düşman hale gelebiliyorlar. Oysa bugün görüyoruz ki, siyasi açılardan birbirine taban tabana zıt partilerin temsilcileri bir araya gelebiliyor, ortak noktalar bulabiliyor, birlikte iftar yapabiliyor. Artık görüş ayrılıkları yüzünden birbirimizi kırma zamanı değil, aksine farklı düşünüyor olsak dahi farklılıklara değil, ortak noktalara odaklanma zamanı. Ayrışmaya değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var. Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Silahlanmaya taşkınlığa hayır diyoruz”

Gündem, iftar programı ile aynı akşama denk gelen Trabzonspor maçı oldu.  Konuşmasının sonunda Trabzonspor’un şampiyonluğuna değinen başkan Karadağ, “şampiyonluk bekleyen Trabzonspor sevdalılarına, şampiyonluğa gölge düşmemesi adına özellikle gençlere, şampiyonluk kutlamalarında silaha, taşkınlığa asla yer vermeden, sloganımız; ‘mutluluğa silah sıkma!’ olsun diyoruz ve tabiî ki ‘o sene, bu sene’ diyoruz. Bütün misafirlerimize davetimize katıldıkları için tekraren teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: