ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞINDAN ‘’ARAMAN YETER’’ PROJESİ

  • Güncelleme: 23.04.2021 18:12
  • Okunma: 943 kez
  • Yorum: 0
ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞINDAN ‘’ARAMAN YETER’’ PROJESİ

2017 yılından bu yana görevde olan ve halkla iç içe, sorumluluk sahibi, samimi yönü ile Üsküdar'da tanınıp sevilen Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar'a hizmet noktasında örnek çalışmalar yürütüyor.

İstanbul Valiliği’nin koordinesinde "Vefa Sosyal Destek" çalışmaları kapsamında, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in başında bulunduğu denetim ekipleri ile Üsküdar’da ihtiyaç sahibi vatandaşların hanelerine gıda kolileri ulaştırılmaya devam ediyor.

2020 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 54.259.648 TL nakdi yardım yapılırken, 2021 yılında da yardımlar hız kesmeden sürdürülüyor. Üsküdar'da yaşlıların kendilerini yalnız hissetmemeleri için “Araman Yeter” projesi ile yaşlı, kimsesiz vatandaşlara psiko-sosyal destek veriliyor. Ayrıca, ‘’Açık Kapı Hizmet birimi’’ ile vatandaşların sorunlarına doğrudan çözüm üretme kolaylığı oluşturuluyor ve soğuk kış şartlarında sokakta kalan vatandaşların otellere yerleştiriliyor. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen çeşitli spor, gelişim ve bayrak törenlerine iştirak edilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin zor günler yaşadığı bu günlerde eğitime motivasyon desteği sağlanıyor, mahalle ve esnaf ziyaretleri düzenli olarak yapılıyor.
Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların gerek sağlık gerekse şahsi ihtiyaçları ile yakından ilgilenen Murat Sefa Demiryürek, Üsküdarlıların huzuru ve güvenliği için görevinin başında hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler: kaymakamlık, Sefa Demiryürek