Uncular Caddesi'nde Neler Oluyor?

  • Güncelleme: 27.02.2021 00:36
  • Okunma: 2833 kez
  • Yorum: 0
Üsküdar Belediyesi’nin hayata geçirdiği yeni hizmetlerinden biri olan Uncular Caddesi’nin gastronomi noktası olarak faaliyete geçmesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Uncular Caddesi'nde Neler Oluyor?

Üsküdar Belediyesi’nin hayata geçirdiği yeni hizmetlerinden biri olan Uncular Caddesi’nin gastronomi noktası olarak faaliyete geçmesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Caddede bir taraftan binaların dış cepheleri yenilenirken, balkonları yapay çiçeklerle süsleniyor. Sokağın trafiğe kapatılıp yayalaştırılması da bekleniyor. Diğer taraftan Anadolu yakasının inşaat yapı malzemelerinin satış merkezi olarak bilinen Uncular caddesinin hali hazırda kalan esnafı ise yaşananları şaşkınlıkla izliyor.

GASTRONOMİ NOKTASI’NDA EKMEK MÜCADELESİ
Üsküdar Belediye’sinin 2020 yılının son aylarında duyurduğu, adım adım hayata geçirilen bu yeni projeyi eski semtin esnafı başta ciddiye almamış. Çünkü Uncular esnafı kısa süre önce Doğancılar Caddesin’in sahil kısmının yıkılarak meydanın Uncular’a doğru büyütüleceği de duydukları bir başka projeydi. Hal böyle olunca, caddede  boşalan dükkanlara gıda işletmesi haricinde ruhsat verilmediği duyulana kadar tepki göstermemişler.
Bir asıra yakın zamandır İstanbul’un inşasına malzeme satan inşaat yapı firmalarının merkezi olarak bilinen, Anadolu Yakası’nın  nerede ise tamamına inşaat malzemesi teminin yapıldığı dahası ev tadilatının en iyi ustalarının adresi olan bu sokakla ilgili başlatılan yeni proje cevabını merak ettikleri sorular ve endişeleriyle artık uncular esnafının da gündeminde.  

Gastronomi noktası neden Uncular Caddesi?
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in sosyal medya hesaplarından, “Şehir ve yaşam kültürüne katkı sunacak projelerimizden biri; Uncular Caddesi. Caddedeki tüm binaların dış cephelerini yeniledik, balkonları çiçeklendirdik, kaldırımları genişlettik. Caddeyi Üsküdar’ın gastronomi noktası yapacağız. Bu tarz yeni projelerimiz var, devamı gelecek.” paylaşımıyla duyurduğu projeyi ve değişiklikleri Yıllardır Uncular’da esnaflık yapan komşularımızı ziyaret ederek konuştuk.


Her ne kadar inşaat ve yapı malzemesi satışının merkezi olarak bilinse de her çeşit esnafın ekmek teknesi olan dükkanların kiraları bu projeden dolayı neredeyse iki üç katına kadar yükselmiş. Esnaf, bu yüzden dükkanların kiralanmasının zorlaştığını belirtirken yüksek fiyatla kiralayanların da daha sonra belinin büküldüğünü vurguluyor. Gastronomi noktası olarak Üsküdar sahili boyunca seçilebilecek onlarca yer olmasına karşın, insan hareketinin akşam saat 20.00’da bittiği, hayatın yavaşladığı ve park sorununun yaşandığı tespit edilmesine rağmen Uncular’ın seçilmesinin nedenini sorguluyorlar. Uzun yıllar emek verdikleri yapı ve teknik merkezi olma çabalarının heba olacağını düşünen esnaf Gastronomi Cadde’si hayali ile bir çok işletmenin devrettiğini, yatırımcıların hayal kırıklığı yaşadığını ve  ekonomik anlamda beklediğini bulamadığını belirtiyor.

ESNAFTAN ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRMEN’E ÇAĞRI!
Uncular caddesi’nde görüştüğümüz uzun yıllar esnaflık yapanların ortak görüşü ve çağrısı “gastronomi noktası” projesi önemli ve güzel bir adım ancak Uncular için uygun değil. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Bey, işletme sahipleri ve Uncular esnafı ile biraraya gelerek zararın neresinden dönülmeli deyip yeniden masaya yatırmalı.  

 

Anahtar Kelimeler: Uncular Caddesi