Trabzon Dernek Başkanları Üsküdar’da Buluştu

  • Güncelleme: 22.09.2021 22:44
  • Okunma: 921 kez
  • Yorum: 0
Üsküdar Trabzonlular Derneği ev sahipliğinde, Trabzon dernek başkanları bir araya geldi.
Trabzon Dernek Başkanları Üsküdar’da Buluştu

İstanbul'un farklı ilçelerinde yer alan Trabzon derneklerinin başkan ve temsilcileri Üsküdar'da yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Trabzon’un köklü ve tarihi geçmişine layık olmaya çalışarak, birlik ve dayanışmanın daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi mesajı verildi. Hemşehricilik adına böylesi organizasyonların önemi vurgulanırken dernekler arası iletişimin daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Trabzon Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde 14- 17 Ekim 2021 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek Trabzon Günleri, toplantının ana gündemini oluşturdu.

Üsküdar Trabzonlular Derneği Başkanı Bahattin Karadağ, ‘’Trabzon Günleri’’ etkinliğinin tüm İstanbul ve İstanbul çevresinde bulunan illerden gelecek Trabzon severleri buluşturacağı ve bu etkinliği düzenleyen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve ekibine teşekkürlerini iletti. 

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi KABA, dernek olarak 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecekleri ‘’Trabzon Rüzgarı Festivaline’’  Trabzon dernek başkanlarını davet etti. Üsküdar Trabzonlular Derneği üyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal ZEHİR ‘’böylesi organizasyonların çok önemli olduğunu, hemşerilerimiz arasında kültür ve dayanışma gücünü artırdığını, Trabzon Buluşmaları etkinliklerinde Trabzon’un tarihi, kültürüyle ilgili çalışmaların ve konferansların ilgi çeken başlılarla daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: