“Rüyadan Dünyalar” İsimli Mozaik Sergisi, Sanatseverleri Bir Araya Getirdi…

  • Güncelleme: 24.11.2021 20:29
  • Okunma: 1425 kez
  • Yorum: 0
“Rüyadan Dünyalar” İsimli Mozaik Sergisi, Sanatseverleri Bir Araya Getirdi…

Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin ve 32 öğrencisinin eserlerinden oluşan “Rüyadan Dünyalar” isimli mozaik sergisi; 5 Kasım 2021 Cuma günü, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Emine Sare Aydın, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Konuklar arasında ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, kaligrafi sanatçıları Bünyamin Kınacı ve Mehtap Kocaağa da vardı.

Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin açılış konuşmasında, “Bu sergide 33 kadının 78 eseri yer alıyor. Opak camla yapılan eserlere yer verdik. Haftanın 2 günü Üsküdar’daki atölyemizde yaptığımız derslerimizde hayallerini gerçeğe aktaran 33 kadın olarak, oluşturduğumuz mozaik sergimize herkesi bekleriz.” dedi.

Multi disipliner yaklaşımla ürettiği özgün çalışmalarıyla bilinen araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy da “Kelebek Etkisi” adlı eseriyle sergide yer aldı. Nihal Konçu Akhuy;  disipliner yaklaşımın minyatür ve mozaik sanatına etkisini incelemek adına bir araştırma yaptığını, bu kapsamda alanlarının uzmanı olan değerli akademisyenlerden çeşitli eğitimler aldığını ve değerli mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin ile yollarının kesişmesinden tarifsiz bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Rüyadan Dünyalar” başlıklı sergi, 28 Kasım 2021 tarihine kadar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek…

Anahtar Kelimeler: