AK PARTİ’DEN CHP'YE MİRAS

  • Güncelleme: 22.09.2021 22:48
  • Okunma: 869 kez
  • Yorum: 0
AK PARTİ’DEN CHP'YE MİRAS

BEKAR DERESİ; Bahçelievler ve Çamlıktepe arasından gelen kireç ocağı deresi ile Güzeltepe ile Kirazlıtepe arasından gelen BEKAR DERESİ birleşerek Çengelköy’ün merkezinden denize dökülen asırlık bir dere.

Bu minvalde Küplüce ile Kirazlıtepe arasından denizde dökülen Havuzbaşı Deresi’de vardır.

BEKAR DERESİ sorunu 2014 yılından bu yana bir türlü çözümlenemiyor. Eski İBB Baskani Kadir topbaş zamanında yapılmaya başlanan ancak bir türlü bitmek bilmeyen ıslah çalışmaları fazlalaşan nüfusun etkisi ile denize karışan atık suyun artması sonucu oluşan kötü görüntü ve pis koku katlanılmaz bir hal aldı. Daha önceki aylarda haberini yaptığımız Küplüce Deresi, Havuzbaşı Deresi ve Bekar Deresi’den akan atılk sular İstanbul Boğazı’nı ve esnafı kötü etkiliyor. Çengelköy, İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.  Çengelköy’ü ziyaret eden misafirler, turistler kötü görüntü ve pis koku sebebiyle rahatsızlıkları dile getiriyor.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş zamanında tadilata giren yalı ön kullanımı, olmadığı halde bir şekilde deniz doldurularak yalının ön kullanımı haline getirilmiştir. Üsküdar Meydanı, Beylerbeyi Polis Evi, Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii önünden denize dökülen lağım suları, aynı şekilde Kaptanı Derya Seyit Ali Paşa Sokağı’nın son kısmından denize dökülen lağım suları ve yine BEKAR DERESİ öyle, yapılan onca yatırım sonuç vermiyor. Hem İstanbul Boğazı’na hem Üsküdar’a zarar veren bu sorun çözüm bekliyor. İBB ve Üsküdar Belediyesi arasında sen yaptın ben yaptım hesabı sürerken mağduriyet esnaf ve vatandaşın üstüne fatura ediliyor. Üsküdar’ın vizyonuna yakışmayan bu sorunun hızlı bir şekilde ortak akılla çözülmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: