Üsküdar Meclis Üyesi Onur Çukurlu ile Üsküdar’a Dair

  • Güncelleme: 17.02.2022 23:45
  • Okunma: 1089 kez
  • Yorum: 0
Üsküdar Meclis Üyesi Onur Çukurlu ile Üsküdar’a Dair

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’den Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Onur Çukurlu’yu makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik hem Üsküdar’a dair bir söyleşi gerçekleştirdik hem de kendisini yakinen tanıma fırsatı bulduk.

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Onur Çukurlu kimdir?

1971 yılında Ankara'da dünyaya geldim. Aslen Kayseriliyi. 21 yıldır Üsküdar ilçesinde ikamet ediyorum. Evli ve 2 çocuk sahibi bir babayım. Gazi Üniversitesi Spor Akademisi’ni bitirdim. Hayatımın bütün alanını şekillendiren, sağlıklı yaşamamı borçlu olduğum sporun önemi benim için büyük. Aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesiyim.

Siyasete ilginiz, yakınlığınız nasıl başladı?

 Babam, demokrat ve Doğru Yol Partisi’nin çizgisinde biriydi, rahmetli Süleyman Demirel'e Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yakın korumalık yaptı. Bu yüzden uzun yıllar babadan uzak kalsam da siyaset evimizin içinde hep vardı.  Süleyman Demirel herkes için başbakan, cumhurbaşkanı bizim için ailemizden biri gibiydi. Biz ailecek Adalet, Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi bir gelenekten geliyoruz. Üniversite yıllarımda Doğru Yol Partisi’nin, gençlik kolları başkanlığı yaparak aktif siyasete atıldım. Sonrasında da siyasetle hep iç içe oldum.

İYİ Parti’den Üsküdar Meclis Üyesi seçildiniz. Süreç nasıl gelişti?

Çalışmalarınız hakkında bilgi verecek olursanız neler söylersiniz?

Genel Başkanımız Meral Akşener ve ekibi olarak yıldırma politikaları, baskılar zorlu bir süreç yaşadık. Bu noktaya kolay gelmedik. Yeni kurulmuş olan partimizin yüzde 10  başarı elde ederek barajı aşması ve mecliste söz sahibi olmasını gururla taşıyacağız. Üsküdar’da seçim çalışması yürütmek için öncelikle ilçe binamızı kurduk. İnsanların önyargılarını yıkmak başlarda zor olsa da azimle parti çalışmalarımızı yürüttük.  Aynı çizgide aktif siyasetin içinde olduğum için kuruluşundan bu yana beraber yol yürüdüğüm İYİ Parti’de önce teşkilat başkanı olarak görev aldım. 2019 Yerel Seçimleri’nde ise Üsküdar Meclis Üyesi olarak göreve başladım.

Göreve geldiğimiz andan itibaren kentsel dönüşüm ve Validebağ Korusu konusuna önem veriyoruz. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın Üsküdar’da oturması bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Mecliste, olumsuz gördüğümüz çalışmalar karşısında durarak vatandaşın talepleri, istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Kentsel dönüşümle alakalı şunları söyleyebilirim. Kirazlitepe'de yapılan geri dönüşüm projerinde sorunlar olduğunu görüyoruz, mülk sahiplerinin bu süreçte mağdur edildiğini biliyoruz. Olası bir deprem karşısında sıkıntıya düşmemek adına vatandaşların gönlünü ve onayını alarak hızlı bir şekilde çalışmaları yürütmeleri noktasında Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile görüşmelerimizi yapıyoruz.

Validebağ Korusu meselesinde isminiz çok öne çıktı. Bu konu hakkında neler söylersiniz?

Validebağ Korusu hakkında mecliste ortak bir karar alınmasına rağmen, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in bir sabah gelir içeri gireriz söylemi, Validebağ Korusu’nun aslını korumasını isteyen insanları nöbet tutmaya teşvik etti.  Validebağ Korusu için sonuna kadar vatandaşın yanındayız. Validebağ Severler Derneği, Validebağ gönüllüleri sonuna kadar orada nöbet tutacak. Hangi siyasi parti gelirse gelsin 23 yıldır değiştiremedikleri bu dik duruşa daima destek olacağız. Gelecek nesillere hiç yeşil alan bırakmayacak mıyız? Üsküdar'da sadece yeşil alan olarak Karacaahmet Mezarlığı’mı kalsın? Biz Üsküdar’ın yeşil alanlarını korumak istiyoruz. Bunun içinde mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Üsküdar’ın yararına mecliste alınan güzel kararları destekliyoruz. İYİ Parti olarak insan odaklı hizmeti önemsiyoruz. Verdiği siyasi mücadelesiyle, siyasi tecrübesiyle Genel Başkanımız Meral Akşener’i örnek alıyoruz…

Sorularımızı samimiyetle yanıtladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Siyasi hayatınızda başarılar diliyorum.

Söyleşi: BAHATTİN KARADAĞ

Anahtar Kelimeler: