NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  • 23.04.2021 13:04
  • Okunma: 1195 kez

Yine döndük dolaştık yine başa döndük. Hani bir zamanlar birilerinin yönlendirmeleri ile milli bayramlarımızı halkımız ile birlikte geniş katılımlı kutlanmasını kaldırmıştır.15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bu bayramları mumla aradık…

Bazı kanı bozukların sinsi andımız düşmanlığını anlamayanlar İstiklal Marşımızı da ırkçı bulduğunu söylemeye başladılar. Bir ara Türkiye’nin ismini değiştirelim diye makale yazan kişileri de unutmadık. Hatta bunların bir kısmı halen önemli kalemşor pozisyonundadır.

Ben onun için bu kafası ve soyu bozukların sinsi tavırlarına adanmayın. Türk soyuna yapılan saldırının farkına varın diyorum. Yoksa 300 milyonluk Türk Dünyasının kutladığı Nevruz Bayramımızı ötekileştirdik bugün ülkemizde bir avuç bölücünün toy düğünü gibi kutladığı bir şölene dönüşüyor bizde için için kahrolarak seyrediyoruz. Bizim Ergenokon’dan çıkış günümüz olan Nevruz, resmi törensel kutlamadan ileri bir kucaklaşma ülkemizde sağlayamıyor. Ama Sultan Nevruz Türk Dünyasının her yerinde Azerbaycan’da, Türkmenistan’da, Kazakistan’da, Kırgızistan’da, Özbekistan’da, Tataristan’da  ve dünyanın her yanındaki Türk yurtlarında coşku ile kutlanıyor. Yani bugün andımızı çocuklarımıza birileri için söyletmeyi kaldırırsak yarın “Ne mutlu Türküm diyene” diyen bir millet bulamayız.Bu kararı verirken bir değil bin defa düşünün yinede kaldırma kararından vazgeçin diyorum.

 

Aziz Milletim

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu kararın ardından artık okullarda Öğrenci Andımız  okunamayacak olması milli hislerimi rencide etmiştir.

Andımız bir kaç defa kaldırılma teşebbüsü olmuştu.Fakat tekrar geri uygulamaya konulmuştu.

“Türk'üm, Doğruyum” haykırışıyla başlayan Öğrenci Andımız; 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuş; 1972, 1997 ve 2012 yıllarında da değişikliğe uğramıştır. And, adı üstünde yemindir, milli ruhun körpe dimağlara aşılanması, milli değerlerin aktarılmasıdır. Türk milletinin çocuklarının yabanlar kıskanacak diye dimağlarına Türklük şuuru yerleştirmeyelim mi? Bence bu ülkeyi kuran kurucu irade doğru yapmıştır. Bence ilk öğretimin ilk 4 yılında andımız okunması milli uyanış ve coşkunun oluşması ve devamı için gereklidir.

 

Ben 7 yaşında Trabzon Sürmene Fındıcak köyü ilk okulunda okuduğum andımıza sadık kaldım.Gereğini yaptım.Bu andımız etkili olmasaydı yıllar evvel İngiltere’ye postdoctora’ya gittiğimde iş teklifi de almıştım.Orada kalabilirdim.Her sabah söylediğim o andımız damarıma işlemişti geri döndüm.

Yada aynı duygu ile benim gibi binlerce Türk aydını ve akademisyeni ülkesine döndü.Kendini bu millete borçlu hissetti.

Bence Türk olmayanların sosyal propagandalarına inanmayın. Onlar ifadeleri iyi niyetinden değil. Türk milletinin kimliğini unutturma gayretindendir.

Bu ülkeden batı ülkelerine giden milyonlarca Türkiye vatandaşı Türk olmayan insan var. Orada batı ülkelerinin son derece nasyonalist marşını okuyan çocukları için ses çıkarmıyorlar.Çünkü hemen sınır dışı edilir ve işten çıkarılırlar.Hatta ana babaya ceza verilir.Çocuklar devlet kontrolüne alınır.Ailesine bile verilmez...Onun için ses çıkarmazlar.Hatta onların üçüncü kuşak çocuklarının çoğu müslüman bile artık değil.Biz bin yıldır her karışının bedelini ödeyen asıl Türk Milleti burada kimseden bir bedel istemediğimizden midir? Bu tezgahlar bu oyunlar…

Ey Türk titre ve kendine dön.

 

Aziz Milletim

Sembollere, törenlere, ritüellere bir anlam yükleniyor. Duygusal hafızalar bu yolla gelecek kuşaklara aktarılarak süreklilik sağlanıyor. Bu kuvvetli bağlantıyı kopardığınız anda gelecek kuşaklar sizinle kolektif empati kuramayacaklar. Andımız çocuklarımızla geçmiş kuşakların duygusal düzlemde bağlantı kurma anahtarıdır. Bu anahtarın kaybolması nesillerimizin yok olmasına sepet olacaktır.

 

Ey Türk milleti uyan bu oyuna gelme...

Benim Türklüğüm ve Müslümanlığım kutsalımdır.Bu ikisi alternatif değildir.Hoca Ahmet Yesevi’nin dediği gibi “İslam tercihim Türklüğüm kaderimdir”.Türk olmama Allah (cc) karar verdi.Ey Müslümanlar Rabbimin tercihine saygı duymanızı öneririm.Biz kimseyi milliyeti dolayısı ile kınamayız!!!

 

Ey Aziz Milletim...

Bazı kararlar mahkemelerle alınmaz. Millete sorulması gerekir. Üç beş sesi fazla çıkana değil halka sorun o ne diyecek bir bilelim. İnanıyorum ki andımızın kaldırılmasına Türk halkının büyük çoğunluğu bu kaldırılma kararına karşıdır. Tüm dünyada çocuklara heyecan verilen böyle And’ımız gibi uygulamalar mevcuttur. İçerik değişebilir.Sorgulanabilir.Belki ekleme yapılabilir.Ben şahsım adına çıkarılacak bir cümle göremiyorum.

 

Ey Aziz Milletim...

Sizden halk tabiri ile Kara Dana’yı istiyorlar...

Verince daha neler isteyeceklerini göreceğiz...

Ben onların yazdığı bazı makale ve konuşmalarda İstiklal marşımızı şövenist Türkiye ismini ırkçı bulduklarını gördüm ve okudum...

Onun için “Ne mutlu Türküm diyene” diyorum...

Türk olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız kardeşimizdir.Bu Vatana ve devlete sadık kaldıkları müddetçe..

Vatanıma ve milletime en derin saygılarımla...

Yazarın Yazıları