1932 Den Beri Boğaziçi Spor Kulübü Ve Basketbol

  • Güncelleme: 18.02.2022 00:07
  • Okunma: 1927 kez
  • Yorum: 0
1932 Den Beri Boğaziçi Spor Kulübü Ve Basketbol

Orhan Oğur – Lige yeni başladınız, Nevzat Urgancı hocam, Boğaziçi Spor Kulübü’nüz,  Üsküdar da basketbol altyapıları ve çalışmalarınız hakkında neler söylemek istersiniz?
Nevzat Hoca -- 1932 kurulan, 100. Yılına çok az kalmış, tarihi kulübümüzün Başkanlığını Sayın Yavuz Oğuz bey  yapmaktadırlar. Voleybol altyapı sorumluluğunu da Egemen Özertan  hocamız yapmaktadırlar.
Anadolu yakasında  Çengelköy’de basketbol ve voleybol branşlarında Avrupa yakasında ise futbol ve satranç şubeleri olarak faliyet göstermekteyiz. Biz bu yıl Çengelköy’deki kulübümüzde, genel koordinatörümüz Ersoy Karaman ile birlikte  basketbol altyapı liglerine  u 11,12,14,18 yaş ve büyükler gruplarında iddialı bir şekilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Takımlarımızda ki arkadaşlık, takım ruhu dayanışma  seviyesi bizleri sevindiriyor. Basketbolu çok seviyorlar ve çok çalışıyorlar. Ne yazık ki  imkanlarımız sınırlı, yeteri kadar salonda istediğimiz sürelerde çalışamıyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen, Üsküdar da yakın çevremizdeki okullarımızdan yaptığımız yetenek ve bedensel yeterlilik taramalarıyla, seçtiğimiz çocuklarımızdan

 takımlarımızı kuruyoruz. Ve bu çocuklarımızı Türk basketboluna kazandırmaya çalışıyoruz. Kısa zamanda kendini geliştiren, göze batan yetenekli gençlerimizi de köklü, imkânları büyük, profesyonel kulüplerimize istedikleri takdirde veriyoruz ve önlerini açıyoruz. Bu doğrultuda takımımızdan bu sene içinde iki tane Fenerbahçe erkek basketbol takımına, bir tane de Fenerbahçe kız basketbol takımına sporcu verdik. Anadolu Yakası Bahçeşehir Koleji ve Devlet Su İşleri ve benzeri kulüplerle liglerde Şampiyonluk için  mücadele ediyoruz. Keşke imkânlarımız daha çok elverse de, daha çok okulu tarasak, daha çok çocuğa ulaşabilsek ve seçebilsek. Yine bu taramalardan seçip çıkardığımız 14 yaşında en uzun sporcumuz Abdurrahim Şahintürk ü Fenerbahçe’ye verdik.
Üsküdar Belediyesi bu yıl iyi tanıdığımız Tuncay Bostancı hoca ile Türkiye Basketbol 2.liginde iyi bir takım kurdu ve mücadelesini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Başarılar diliyoruz.
Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen imkânlar dâhilinde altyapılarımıza salonlarını açarsa, bizde rahatlarız ve daha çok antrenman yapma fırsatını yakalarız. Belediyemizden Basketbol altyapılarına daha daha fazla destekler bekliyoruz.

Orhan Oğur- Hocamıza bu röportaj için teşekkür eder, Boğaziçi Spor Kulübü’müze başarılar dileriz. Her şey gönlünüze göre olsun, kazanan Türk basketbolu olsun...

Anahtar Kelimeler: